dinsdag 17 juni 2014

Poncho van Fenna garen.


Die Fenna garen, daar heb ik al heel wat over gelezen en gezien op verschillende blogs, op forums, en ik moet zeggen dat dat mijn nieuwsgierigheid wekte.
Ik heb me suf gebeld naar die winkel met die gele letters,(want ik woon niet in de buurt van die winkel) maar kreeg elke keer teleurstellende reacties terug.
Ook op MP bood ik mee op wat bollen, maar de prijzen stegen de pan uit.
Waarom is dat Fenna garen toch zo geliefd? Of ik er ooit achter kom betwijfelde ik. Liet het voor wat het was, kan niet altijd m'n zin krijgen....of wel?

Toch spiekte ik elke keer even op MP of er nog wat aangeboden werd, en ja hoor. Ik belde, stond toevallig een telefoonnummer bij, en had wat bollen te pakken. Als ik ze eerst maar in huis heb, dan pas prijs ik me gelukkig. Na een goeie week, de dame in kwestie had een mis communicatie met manlief, kwam m'n Fenna garen aan.

Inmiddels had ik m'n gedachte laten gaan wat ik ervan wilde maken. Een poncho, lekker voor de wat koelere zomer avonden. Zo gezegd zo gedaan, ik ging aan de slag. Bedacht nog dat het een projectje voor in de tuin moest worden, lekker uit het blote koppie, in de zon en ontspannen.

Maar dat ging niet helemaal op, het garen haakte zo lekker weg en de kleuren combinatie vond ik zo spannend, welke kleur zou er nu komen(hoe jong ik ben geworden?), dat ik bleef haken. Hij moest af! In de tuin maar ook binnen achter de laptop of tv. En nu is die dus af!


En ja, ik begrijp die ophef over "die Fenna garen"wel, als er nog te koop zou zijn, zou ik er een doosje van inslaan. Maar helaas, stiekem hou ik MP in de gaten.

Fijne dag allemaal!
Greetzz MG


9 opmerkingen:

 1. Prachtige poncho van dit mooie garen. Het is net als een toverbal als kind: welke kleur komt er nu? Wibra had massa meer van dit garen kunnen verkopen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, de winkel met de gele letters had dit garen niet... maar de winkel met de rode letters wel. Ik heb toen van 3 kleuren elk 4 bolletjes gekocht, en had al snel spijt dat ik niet meer had meegenomen... Ik heb een omslagdoek + muts met bloemcorsage gemaakt van de ene kleur (helaas had ik de omslagdoek liever groter gehad, maar ja dat kon niet..). Van de andere kleur heb ik 2 mutsen en 2 colsjaals gemaakt, voor dochter + vriendinnetje. De andere kleur heb ik hier nog liggen en ben ik nog over aan het peinzen wat dat gaat worden. Het is creme/bruin/paars. Jouw poncho is ook echt super, ik hou zo van dat kleurverloop (en handig dat je niet voor dat effect telkens hoeft aan&afhechten, hihi). Veel plezier met je poncho!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, dat Fenna hè... Ik heb er ook nog wat van liggen.... En ik heb me laten vertellen dat het in september weer in de winkels komt. Of het waar is weet ik niet, maar we zouden het in de gaten kunnen houden.
  Je ponch is leuk geworden!!!
  En wat fijn dat je het lettertype op je blog hebt veranderd!! Eerlijk gezegd kon ik dat andere nooit goed lezen. Het was wel mooi, maar het las -voor mijn slechte ogen- niet fijn weg.
  Het kan ook zijn dat je het niet veranderd hebt, maar dat ik nu andere letters heb omdat ik achter de laptop van mijn man zit. Zoonlief heeft de computer in beslag genomen en die sla je er niet zo snel weer achter vandaan. Hij moet een verslag maken voor school... Moet morgen ingeleverd worden, dan weet je het wel

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet prachtig uit.Ik ken het garen zelf ook niet.
  Fijn dat je het nu hebt kunnen uitproberen.
  Het kleurverloop ziet er super mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb je snel gedaan. Logisch met zulk leuk garen en het steekje haakt ook zo heerlijk weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog wel 1 bol voor je liggen. Onaangebroken, niet gebruikt, dus als je interesse hebt??? Kijk maar op mijn blog voor mijn mail. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fenna garen is nu weer gewoon te koop bij de W....

  Groetjes en veel haakplezier, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige poncho zeg. Even een vraagje hoeveel lossen heb je voor de hals opgezet? alvast bedankt Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo, wie kan mij helpen aan het patroon van de dames poncho gehaakt van fenna garen wibra.

  BeantwoordenVerwijderen