donderdag 16 januari 2014

Vintage tasje

Weten jullie nog dat ik eerder vertelde over dat ik iets aan het uit proberen was?
Ik zat toen nog te wachten op een onderdeel om het geheel af te maken, en 't missende onderdeel heb ik inmiddels binnen.


Een tas sluiting/beugel.

Jullie kennen vast ook wel die prachtige, vintage geborduurde tasjes. Ik vind ze prachtig en zou er zo graag 1 willen. En dan begint 't te ratelen daar boven in m'n koppie. Wat zou het gaaf zijn als ik die zelf kon maken.
Borduren heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, niet zoiets. Zou ik het niet kunnen haken?
Probeer je het niet dan weet je het niet.

Ik op zoek naar een mooi haakpatroon van een roos, dat vind ik toch zo'n mooie romantische bloem.
Er was genoeg te vinden, als dit toch eens lukt.....dan wordt me "to do list"nog hééééél lang!
Laat ik klein beginnen, dacht ik. Ik koos een patroon....


Hhhmm, rose is mooi, maar blauw is toch m'n favoriete kleur. De tas heeft een voor en een achterkant. Mooi, dan doe ik beide kleuren. En ik begon......

Zo is de rose kant geworden....


En zo de blauwe kant...


Het was een leuke, maar ook intensieve ervaring. Zoals je ziet op het patroon en misschien ook wel op het tasje wordt er vaak maar een paar steken in dezelfde kleur gehaakt, dus wissel je constant van kleur. Nu maakte ik gebruik van Tapestry Crochet.

http://www.youtube.com/watch?v=_wGsqonucco

(klik op de link voor een filmpje met uitleg).
 Het is prima te doen en het resultaat verraste me. Ik werd helemaal enthousiast en wist niet hoe snel ik hem klaar wilde hebben om het eind resultaat te zien.

Om het tasje helemaal in de vintage style te krijgen vond ik dat er ook een bewerkte beugel sluiting op moest. Maar die zijn niet zo eenvoudig te vinden en best prijzig. Ik mailde m'n favo webshopje  http://www.hiphaakwerk.nl/  met de vraag of hun aan deze beugels konden komen. En ja hoor, met een paar weken hadden ze ze in huis, de service is daar zo goed!

Maar dan zou ik ook graag zo,n prachtig kettinkje willen als schouderband. Ik vond een hele mooie bewerkte......


Die hoort er eigenlijk gewoon bij. Wat was ik in m'n sas.

Nu nog het tasje voeren.....En klaar is m'n vintage tasje!Ik ben zeer tevreden en smaakt zeker naar meer. Heb dan ook al een nieuwe tas met een heel ander patroontje in de maak. Maar die heeft geen haast, ik weet nu dat je een borduur patroon heel goed kan verwerken in haakwerkjes.

Ik wens jullie allemaal een fijne dag verder!
Greetzz MG