Onze Dahlia's

Op deze pagina wil ik de teelt van m'n heerlijke vent showen, omdat ik dol ben op bloemen maar nog meer omdat ik apetrots ben op hem.Hij maakt er het beste van in deze tijd, doet er erg zijn best voor. Van knol, stek tot bloem zal ik in fases showen. Ik hoop dat jullie er ook van kunnen en willen mee genieten.Op dit moment (augustus) staan de Dahlia's volop in bloei. Hij is dan ook van 's morgens vroeg tot 's avonds  aan het snijden met z'n vader en zus.  En 's avonds, na een snelle warme hap, brengt ie zo'n 8 karren naar de veiling. Daar worden ze in de koelcel opgeslagen en de volgende ochtend geveild. Daarna door naar de koper, de markt op.

Kreeg gister deze mooie bos Dahlia's van m'n huspuppie.
Een nieuw soort, deze Dahlia heeft nog geen naam. De kleur is prachtig, diep bordeaux rood. Grote bloem met donker groen blad.


De kleur in het echt is veel dieper, donkerder.


Ook met slecht weer moet er gewerkt worden. Maar je ziet wel prachtige wolken spel voorbij trekken.

Vandaag (30-8-13) even op het land wezen kijken met de kinderen, even koffie drinken met papa.
Zo staat er momenteel bij...

Zie je de mannen lopen in de verte?
 3 opmerkingen:

 1. Hoi,
  we kennen elkaar van HD. Ik blijf je blog met belangstelling volgen. Ben ook benieuwd naar het volgverhaal over je bloemen. De inspanning bij zo'n nijverheid is te weinig gekend en wordt ook enorm onderschat. De bloemen die ik tot nu toe heb gezien, zien er werkelijk fantastisch mooi uit. Jullie mogen terecht trots zijn op deze uitstraling.
  Liefs Wendy ( lollibol)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wendy, wat leuk je ook op m'n blog te treffen.
  Wat een lief berichtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit berichtje op jouw blog had ik nog niet gezien.
  Prachtig die dahlia's.
  Wij hebben ze ook elk jaar in de tuin staan. Toevallig hebben wij de knollen van onze dahlia's afgelopen zondag weer uit de tuin gehaald, zodat ze weer kunnen overwinteren in de kelder, om vervolgens in het voorjaar weer in de tuin gepoot te worden!

  BeantwoordenVerwijderen