woensdag 23 oktober 2013

ZWARTE PIET MOET BLIJVEN!!!!!!!

SPANJE 2013;
Gluur Pieten luister, het is al bijna weer zover,zoals jullie wel weten zijn we al druk aan het pakken voor de tocht naar Nederland. MAAR!!!!.....er heerst onrust, grote onrust! Ik heb al heel veel brieven ontvangen van ongeruste ouders, grote broers en zussen,opá en oma's, ze willen Zwarte Piet verbieden voor Nederland. Het zou niet meer van deze tijd zijn! Dit kan en mag niet gebeuren! Dit breekt zó véél hartjes, niet alleen die van de Sint, maar wat dachten jullie van al die kleine tere kinder hartjes? Alle kinderen kijken elk jaar weer uit naar de komst van de Sint met zijn Zwarte Pieten. En niet alleen de kinderen, maar ook papa's en mama's, grote broers,zussen en opa's en oma's. En dan zeker niet te vergeten Sinterklaas zelf.Ook hij kijkt elk jaar kijkt hij uit naar die lieve kinderen in Nederland. Het maakt hem zo gelukkig! Het is altijd een spannende tijd voor iedereen en zo'n groot feest! Dit moet doorgaan met dé Zwarte Pieten, geen gekleurde of witte, maar Zwarte Pieten in hun vrolijk gekleurde pakken. Dús Gluur Pieten, wij gaan dit jaar al vroeg vooruit, leggen ons oor ten luister en gluren door elk raam om te zien en te horen waarom deze onrust is en of ie terrecht is.En om het Sinterklaas Feest in Nederland te redden zodat de Sinterklaas niets van de onrust zal merken die er nu heerst, en we gaan iedereen duidelijk maken dat Zwarte Piet moet blijven!Deze traditie, dé Nederlandse traditie mag niet verloren gaan omdat Zwarte Piet niet meer zou kunnen. Daarom pakken wij nu Pakjesboot 13  en maken hem klaar voor de grote reis!De volgende morgen, Pakjesboot 13 is afgeladen met kado's en lekkers voor de kinderen in Nederland.De Gluur Pieten hebben hun beste gekleurde pak aan gedaan. Fris en fruitig staan ze op het dek om aan de reis te beginnen. Dé reis die de traditie in Nederland gaat redden en zal gaan  voort zetten, zoals dit al jaren wordt gedaan. Waar klein én groot zo intens van genieten. Dit mag en kan toch niet verloren gaan?!!!De reis vordert, maar wat zie ik daar......? Is dat de staf, de staf van Sinterklaas?!!Maar de Sint is toch nog in Spanje? Maar ik zie het toch goed? Ik dacht even dat het de Sint was. Nee, tuurlijk niet, het is nog veel te vroeg, en dan er moest nog zoveel gedaan worden in Spanje.
Maar wat hoor ik nu.......het lijkt wel hinneke van een paard!Dat lijkt het gehinnek van Americo wel.Horen jullie het ook? Dat is toch echt hinneke??!!!Vreemd hoor.
Ah, kijk.....daar is Nederland al.Pakjesboot 13 meert aan op een geheime plek, de Gluur Pieten hebben een verborgen schuilplaats. Hun gluur werk kan beginnen.En ja hoor,wat een toestand, elke dag komt Zwarte Piet aan de orde in het nieuws, in de krant, bij de kapper, in buitenland. Dit is toch te gek voor woorden.Maar wat....wat is dat? Americo? Toch!!! En.....Sinterklaas!!!!Met zijn Zwarte Pieten!!!
Wouw, het feest, dé traditie, dé Zwarte Pieten, alles gaat gewoon door! Natuurlijk, want Zwarte Piet móet gewoon blijven! Het is geen slavernij, NEE, het is een FEEST!Feest voor kleine, maar ook grote kinderen. En daar hoort Zwarte Piet ook bij! En dat maakt Sinterklaas goed duidelijk door gelijk met zijn Zwarte Pieten mee te komen naar Nederland om het Sinterklaas Feest te vieren zoals het Sinterklaas Feest bedoeld is,voor de kinderen, groot en klein, met Zwarte Piet!!!!!                                                      En dat is het, een FEEST!!!!

                                                        
                                    Greetzz MG