dinsdag 19 november 2013

Brocant parasolletje
Kennen jullie m'n muisjes nog? Ik had zo graag het patroon van dé kerstmuisjes willen hebben om ook die prachtige muisjes te haken. Maar zoals jullie misschien wel weten is dat patroon niet meer te koop helaas. Dus kroop ik in m'n haakpen en maakte ik m'n eigen patroon van de muisjes met behulp van een foto. Ik haakte Santa Claus Mouse en zijn vrouw Miss Claus Mouse.

Vind hier hun verhaal http://madebymg.blogspot.nl/search/label/Kerst.
Ze doen trouwens mee aan een haakwedstrijd waar we door Margaret op gewezen werden. Nl bij
http://www.amigurumipatterns.net/designcontest/

Maar goed, ik dwaal af, voor m'n meisjes muisje heb ik dus een parasolletje gemaakt, heel eenvoudig maar met een heel leuk effect. Ik zal jullie laten zien hoe je zo'n parasolletje maakt.
Daar komt ie;

Dit heb je nodig

-Een dun rietje
-katoen
-kant
-ijzerdraad
-kleine kraaltjes
-een tang
-en lijm(staat niet op de foto)

Knip 6 of 8 stukjes ijzerdraad af, ik heb 6 gedaan
Buig aan het uiteinde een stukje om
Plaats de ijzerdraadjes in het rietje, knip een extra stukje draad af en steek die er tussen, doe er een druppeltje lijm tussen.
Draai een stukje katoen om het rietje naar boven, ga dan verder om de ijzerdraden. Doe dit tot zo groot als je het parasolletje zelf wil.

Plak een randje kant aan de onderkant. Schuif boven op het parasolletje op de uitstekende ijzerdraden 2 kleine kraaltjes met een druppel lijm. Zo ook op alle 6 of 8 ijzerdraden van de kap, buig na het plaatsen van het kraaltje het ijzerdraad iets om naar binnen dan blijft de kraal zitten.
Nu is je parasolletje klaar.

En daar staan ze dan, knus met z'n tweeën, lief hé.

Inmiddels is "de moeder" van de gehaakte muisje druk bezig met nieuwe patronen van de muisjes. Dus wil je ze ook graag haken dan moet je hier maar eens gaan kijken
http://justmadewithlove.blogspot.nl/

Het parasolletje is niet mijn eigen idee, ik vond het op pinterest,Van wie het wel is weet ik niet, maar wilde het graag met jullie delen.
Veel plezier ermee!
Greetzz MG