maandag 2 juni 2014

Een klein gebaar, zoveel plezier!

Weet je wat ik nou fijn vind? Zelfs op m'n werk kan ik m'n creativiteit kwijt. Dit keer kon ik een dame begeleiden in het haken van een sjaaltje. Deze dame is zelf erg handig in breien, heeft van de winter een col voor me gemaakt die ik zelf nog steeds moet om haken, zeg ik met schaamte op 'n wangen. Maar wat deze dame ook zegt....."het is nog geen weer voor een col". Daar kan ik me nog even achter verschuilen.

Maar dan nu het sjaaltje....deze dame wilde graag eens wat anders doen dan breien, en haken was al zo'n tijd geleden, maar eenmaal op gang ging het als vanzelf. Het is net als fietsen, dat verleer je ook niet.


Zo is het sjaaltje geworden, romantisch en baby blauw.
Er verscheen een mooie glimlach op der getekende gezicht, ze is blij en heel trots met der sjaal, wat natuurlijk ook terecht is.
Ze bedankte me hartelijk voor de hulp, maar dat had ze onbewust al gedaan met die glimlach op der gezicht, die we helaas niet zo vaak meer zien. De smaak heeft ze te pakken, of ik gelijk een nieuw opzetje wilde maken met de wol die ik voor der had meegenomen? Tuurlijk, geen probleem.
Zodra ze klaar is zal ik ook een foto plaatsen van het eind resultaat.

Fijne avond allemaal.

Greetzz MG


6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaal. De sjaal is door zijn eenvoud prachtig. Wat een goede bezigheidstherapie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief hoor. Het verhaal achter deze sjaal.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doet deugd als je iemand kunt helpen en dan nog wel met je hobby ... super toch! En echte dankbaarheid daar hoef je geen woorden voor te gebruiken dat straal je uit. De sjaal vind ik super mooi gedaan, eenvoud siert !
  Liefs, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige sjaal en wat heb je deze mevrouw veel plezier, aandacht en energie gegeven. Goed gedaan.
  En wat krijg je er iets moois voor terug: die prachtige glimlach.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat fijn dat je iemand zo blij kan maken met wat hulp het sjaaltje is erg mooi groetjes maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat fijn, zo'n glimlach op een oud gezicht getoverd door wat hulp bij creatief bezig zijn! Het sjaaltje is mooi geworden. Ik vind het ook nog geen weer voor een col, maar het is wel een fijn idee als ie af is he... Succes! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen